Skip to content Skip to footer

Acquisitie uitbesteden

Je wilt jouw bedrijf laten Groeien, maar acquisitie is niet je sterkste punt of je hebt er simpelweg de mensen niet voor. Acquisitie uitbesteden is in zo’n geval de beste oplossing, want je kan direct van start, het zorgt voor een professionele aanpak, er constant getest wordt om de optimalisatie zo hoog mogelijk te houden en het is een efficiënte besteding van je budget. 

Contact opnemen

  Waarom acquisitie uitbesteden?

  Je besteedt de acquisitie uit op de momenten dat jij het nodig vindt, bijvoorbeeld voor de lancering van een nieuwe dienst of product, of in een drukke periode waarin jouw salesteam er niet aan toekomt. En mochten er dankzij het uitbesteden van de acquisitie zoveel warme leads jouw kant op komen dat het te veel dreigt te worden, dan hebben wij professionals klaarstaan om jouw salesteam tijdelijk te uit te breiden of permanent te versterken.

  Acquisitie uitbesteden?

  Acquisitie uitbesteden biedt in praktisch alle situaties alleen maar voordelen voor een bedrijf:

  • Direct van start: Anders dan bij het aannemen van nieuw personeel is het niet meer nodig onze specialisten in te werken. Wij zorgen ervoor dat we in korte tijd alles van jouw organisatie te weten komen om te starten. Na een korte testfase weten wij precies met welke strategie wij de meeste leads bij jou kunnen aanleveren.
  • Constante stroom leads: Jij weet alles van jouw product of dienst, maar GroeiLeaders weet alles van acquisitie. Onze specialisten tillen de acquisitie naar een hoger niveau en brengen warme leads naar jouw accountmanagers waar ze meteen mee aan de slag kunnen. Door deze manier van werken houden jouw accountmanagers meer tijd en focus over voor het managen van de warme leads en bestaande klanten.
  • Optimalisatie van de conversie: Onze professionals blijven constant testen en meten om met een frisse blik op tijd te schakelen naar eventuele nieuwe doelgroepen met een nog hogere conversie. Het recept voor het ontstaan van Groei!
  • Verlagen van sales-kosten: acquisitie uitbesteden is een goedkopere oplossing voor deze tijdrovende klus dan het overlaten aan je accountmanagers, die je op een veel efficiëntere manier in kunt zetten. Enerzijds omdat de kostprijs van eigen personeel vaak een stuk hoger ligt, maar ook omdat onze specialisten met professionele tools werken waardoor de acquisitie een stuk efficiënter wordt ingericht. 

  Samen groeien!

  Acquisitie uitbesteden betekent het overlaten aan specialisten die er plezier in hebben en die te allen tijde gemotiveerd blijven om voor jouw bedrijf warme leads binnen te slepen, mogelijk zelfs uit nieuwe doelgroepen waar je nog niet eerder aan had gedacht. Als gevolg hiervan kunnen jouw accountmanagers zich bezighouden met waar zij goed in zijn: het onderhouden en versterken van de bestaande klantrelaties en het closen van de deals. Zo zorgen we samen voor Groei!

  Zij gingen je voor

  leadgeneratie referentie

  Koude acquisitie uitbesteden

  Koude acquisitie draait om het benaderen van potentiële klanten die jouw bedrijf nog niet kennen. Ze moeten als het ware ‘warm’ gemaakt worden voor jouw product of dienst en hier gaat veel tijd en geduld in zitten. Dit is ook waarom veel bedrijven koude acquisitie uitbesteden.

  Telemarketing of ‘cold calling’ is een veelgebruikt instrument voor koude acquisitie. Jouw salesmensen zouden deze lastige klus naast hun normale werkzaamheden uit moeten voeren en ze raken waarschijnlijk al snel ontmoedigd na weer een afwijzing. Professionals op het gebied van acquisitie zien dit juist als een uitdaging en blijven gemotiveerd. Ze houden van bellen en ze hebben de tijd om het op verschillende momenten te proberen en terugbelafspraken na te komen. Met koude acquisitie uitbesteden aan specialisten doe je jouw salesteam waarschijnlijk een groot plezier. 

  Robert-Jan Burger

  Jouw head of growth
  06 20 69 46 53

  Logo Groeileaders Black

  Waarom GroeiLeaders?

  Kies voor Groeileaders

  GroeiLeaders maakt voor koude acquisitie ook gebruik van telemarketing en daarnaast zetten we (in overleg met jou) in op online leadgeneratie. Hiervoor hebben we verschillende mogelijkheden:

  • Website: we optimaliseren je digitale visitekaartje, zodat je een hoge doorklikratio behaald. We zorgen voor SEO content, zodat de website goed vindbaar is en helpen je om door middel van advertenties op Google (SEA) direct te scoren op bepaalde zoektermen.
  • Social media: adverteren via Instagram, LinkedIn en Facebook brengt jouw bedrijf onder de aandacht en leidt mensen naar je website. Ook relevante content op je social media helpt hierbij.
  • E-mailmarketing: maak potentiële klanten warm voor jouw dienst of product door middel van het sturen van specifieke mails met voor hen interessante informatie.
  • Telefonische acquisitie: Het bellen van propects ouderwets? Zeker niet! met GroeiLeaders bouwen wij de ideale flow voor je op om een goede score te halen. Door onze GroeiScan garanderen wij succes indien we telefonische acquisitie voor je inzetten. 

  De ervaring leert ons dat koude acquisitie uitbesteden pas echt interessant wordt wanneer de verschillende vormen van leadgeneratie gekoppeld worden, oftewel een integrale aanpak. Daarom hebben wij een unieke tool ontwikkeld voor deze koppeling, zodat potentiële klanten op het juiste moment benaderd worden en een koude lead sneller een warme lead wordt. Onze specialisten automatiseren de hele flow waardoor ook bij acquisitie uitbesteden alle leads direct in je CRM worden geschoten. Nog geen CRM systeem? Check hier enkele goede opties voor jouw bedrijf!

  Vraag vrijblijvende GroeiScan aan

  Benieuwd hoe we jouw team kunnen helpen nog meer uit je acquisitie te halen? Ontdek welke coachingstrajecten of trainingen passen bij jouw wensen.

  Acquisitie uitbesteden bij GroeiLeaders

  Acquisitie uitbesteden doe je op momenten dat jij het nodig vindt, bijvoorbeeld als je er zelf de capaciteit niet voor hebt, maar toch Groei wilt realiseren of omdat je een nieuw product of een bijzondere dienst op een goede manier in de markt wilt zetten.

  GroeiLeaders verzorgt als externe partij de volledige acquisitie voor je, of onze specialisten werken samen met jouw mensen, het is maar net wat je voorkeur heeft. Dit gaat volledig geautomatiseerd, zodat er altijd overzicht is.

  Heb je interesse om de acquisitie uit te besteden aan GroeiLeaders, dan gaan we met elkaar in gesprek en stellen wij een korte analyse op. Hierna maken we een plan. Het doel is om zoveel mogelijk leads voor jou te scoren en we kijken met welke middelen we dit het beste kunnen doen. In ieder geval is het belangrijk om de juiste leadlijsten op te stellen en we gebruiken onze eigen software om de verschillende vormen aan elkaar te koppelen voor een optimaal resultaat. De warme leads spelen we door naar jouw accountmanagers, die vervolgens het gesprek aangaan met de potentiële klant. Indien nodig hebben we ook professionals die tijdelijk of permanent jouw salesteam komen versterken.

  Kosten van acquisitie uitbesteden

  De kosten van acquisitie uitbesteden zijn afhankelijk van je doelen en wensen. Wil je bijvoorbeeld de volledige koude acquisitie uitbesteden, of maar een gedeelte ervan. Gaat het om een nieuwe dienst, of ben je op zoek naar tijdelijke versterking die de acquisitie professionaliseert. Ook speelt de basis waarop je het wilt doen een rol bij de kosten van acquisitie uitbesteden.

  GroeiLeaders biedt je de mogelijkheid om samen te werken op uurbasis of op projectbasis. Cost per lead behoort ook tot de mogelijkheden en wij werken aan de hand van ‘no cure no pay’ nadat we samen met jou de basis voor de acquisitie hebben gelegd. Overtuigd dat de acquisitie uitbesteden aan GroeiLeaders een goed idee is? Neem dan vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  Meer klanten dankzij acquisitie uitbesteden?

  Go to Top