Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Sales strategie trajecten

Sales strategie trajecten

Wanneer je als ondernemer je organisatie draaiende hebt ben je op zoek naar meer Groei. Hiervoor is het van belang dat je salesteam staat, maar dat is vaak nog niet zo eenvoudig neer te zetten. Het kan zijn dat je net begint met het opzetten van je salesafdeling of dat je er al een hebt maar je het idee hebt dat er meer uit te halen valt. Om te bekijken hoe jouw salesafdeling het beste ingericht kan worden om het hoogste rendement te halen kun je GroeiLeaders inschakelen.

Vraag vrijblijvende GroeiScan aan

Interne organisatie analyseren

Om meer rendement te halen en als bedrijf verder te Groeien moet intern alles goed staan. De eerste stap in bepalen van jouw strategietraject is daarom het analyseren van de interne organisatie op het gebied van sales. Waar staat jouw team, waar ontbreekt het nog aan en is het zo ingericht dat iedereen zijn of haar skills optimaal kan benutten? We kijken ook of je propositie helder is, wat de USP’s zijn van je bedrijf en of er een duidelijk verkoopproces ligt voor als je nieuwe mensen wilt gaan aannemen.

Voor de analyse gaan we het gesprek aan met alle stakeholders binnen je bedrijf, van klanten tot jouw eigen salesmensen. Bovendien stappen we direct met onze voeten in de klei en gaan we zelf acquisitiegesprekken voeren om het rendement te verhogen en input te genereren over jouw markt. Zo kunnen we precies achterhalen hoe we jouw bedrijf kunnen laten Groeien.

Groeiplan

Vanuit de analyse stellen we een hands on implementatieplan op waarin concrete stappen staan om mee aan de gang te gaan. Wij presenteren dit plan en geven direct een voorstel tot implementatie. Mogelijke aspecten die in het plan staan zijn: het (her)inrichten van het salesproces, advies hoe jij meer en sterkere leads kan genereren of advies over de inrichting van het softwarelandschap ter bevordering van de sales. 

Belangrijk aspect bij het implementatieplan is dat we geen omslachtig en abstract beleid aan je meegeven maar een concreet actieplan neerleggen waar je direct mee aan de slag kunt. Afhankelijk van jouw wensen kun je hier zelf mee aan de slag of pakken wie dit voor je op.

Samenwerking met onze GroeiLeaders

De salesstrategie kan uit verschillende onderdelen bestaan. Zo kunnen we door middel van online marketing of telemarketing leads voor je regelen, maar kunnen we ook je salesmensen trainen of je helpen in de zoektocht naar de juiste mensen om jouw salesteam te versterken. Per onderdeel hebben we wanneer nodig de juiste partijen in ons netwerk om mee samen te werken. Zo zetten we specialisten met de benodigde kennis op een specifiek onderdeel om jou meer rendement te kunnen bieden. Hierdoor ga je direct de juiste partnerships aan die jou helpen aan maximale Groei.

Vraag vrijblijvende GroeiScan aan

Wil jij meer rendement halen uit je sales? Vraag direct een GroeiScan aan om te kijken hoe we jouw salesorganisatie kunnen laten Groeien!

NAAR BOVEN