Skip to content Skip to footer

Groeistrategie opstellen

Wil je groeien of uitbreiden? Dan is het tijd om een sterke groeistrategie te ontwikkelen! Een groeistrategie opstellen vormt de kern van jouw bedrijfsontwikkeling. Het biedt een gestructureerde aanpak om je doelen te bereiken, nieuwe markten te betreden, je klantenbestand uit te breiden en je omzet te verhogen.

Contact opnemen


  Wat is een groeistrategie?

  Een kant-en-klare strategie die je uit de kast trekt, zal waarschijnlijk geen goede resultaten voor jouw bedrijf opleveren. Een groeistrategie is namelijk specifiek voor jouw bedrijf. Het is een kritieke factor voor de groei op lange termijn en de effectiviteit van de dagelijkse werkzaamheden. Een groeistrategie is een actieplan waarmee een visie gedeeld wordt die zorgt voor consistentie in handelingen; iedere dag en door alle werknemers.

  Een groeistrategie stelt een bedrijf in staat kansen te benutten, concurrentievoordeel op te bouwen en goede resultaten te behalen. Het geeft bijvoorbeeld inzicht in de missie van het bedrijf, de langetermijn doelstellingen, op welke markt het opereert, welke producten en diensten het aanbied, welk businessmodel gebruikt wordt en hoe met de concurrentie geconcurreerd wordt.

  De strategie omvat een reeks doelgerichte acties en beslissingen die zijn gericht op het vergroten van de omzet, het betreden van nieuwe markten, het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten, het vergroten van de klantenkring, of het verbeteren van de operationele efficiëntie.

  Samen groeien!

  Samen een groeistrategie opstellen betekent hulp inschakelen van specialisten die te allen tijden gemotiveerd blijven om jouw bedrijf vooruit te helpen. Een goede groeistrategie biedt richting en versterkt het bedrijf. Zo kunnen kansen benut worden en goede resultaten behaald. Zo zorgen we samen voor Groei!

  Waarom een groeistrategie opstellen?

  Stel je een enorm schip voor dat ronddobbert op zee. Het schip heeft geen kompas en vaart doelloos rond. De kapitein krabt op z’n hoofd, de bemanning rent in paniek heen en weer. Het schip draait rondjes in willekeurige richtingen. Niemand heeft enig benul van de juiste koers.

  Een bedrijf zonder groeistrategie heeft ook geen heldere navigatie. Het dwaalt doelloos rond, zonder een duidelijk pad om te volgen. En dus verliest het bedrijf kostbare tijd, middelen en kansen door willekeurig te handelen. Net zoals het schip dat stuurloos ronddobbert op zee.

   

  Een goede groeistrategie is een onmisbaar instrument voor bedrijven die duurzaam willen groeien. Het biedt richting, helpt concurrentievoordeel te realiseren en versterkt de marktwaarde van een bedrijf. Een groeistrategie stelt je daarnaast in staat om proactief te reageren op veranderingen in de markt en om kansen te benutten. De waardepropositie canvas is een mooi voorbeeld van een basis waarop je je groei strategie kan bouwen

  Zij gingen je voor

  leadgeneratie referentie
  salesfunnel en sales pipeline opstellen

  Hoe ziet een groeistrategie eruit?

  Zoals gezegd bestaat er geen universeel ‘recept’ voor een betrouwbare bedrijfsstrategie. De strategie is afhankelijk van de mogelijkheden van een bedrijf en afhankelijk van de veranderende omgevingsomstandigheden waarin het bedrijf opereert. Enkele kenmerken van een goede bedrijfsstrategie zijn echter:

  ·         Eenvoud: de basis van de strategie bevat verschillende basiselementen die gemakkelijk kunnen worden beschreven en gepresenteerd.

  ·         Interne consistentie: de belangrijkste keuzes van het bedrijf en de uitvoering ervan moeten elkaar overlappen: keuzes (met betrekking tot bijvoorbeeld het type product of dienst, de doelgroep en de wijze van distributie) moeten consistent zijn en elkaar versterken.

  ·         Externe consistentie: de groeistrategie moet afgestemd zijn op marktontwikkelingen, veranderingen in demografie en andere wijzigingen in de omgeving.

  Waarom een groeistrategie opstellen met GroeiLeaders?

  Het opstellen van een groeistrategie vereist de nodige kennis van de markt en concurrenten, maar ook van het stellen van doelen en opstellen van een strategische planning. Het inschakelen van GroeiLeaders kan je helpen om een effectieve groeistrategie te ontwikkelen.

  Waarom zou je kiezen voor GroeiLeaders als je hulp nodig hebt bij het opstellen van een sterke groeistrategie? Omdat wij het net even anders doen. Waar velen zich focussen op één specifiek gebied, gebeurt strategieontwikkeling bij GroeiLeaders op alle manieren. Het is maar net waar jouw organisatie behoefte aan heeft.

  Een andere reden om voor GroeiLeaders te kiezen, is onze flexibiliteit met betrekking tot de vorm van de samenwerking. GroeiLeaders streeft naar de ideale samenwerking, zodat we het jou zo makkelijk mogelijk maken. We hebben bakken met ervaring en specialistische kennis in huis. Verder vinden we een persoonlijke aanpak belangrijk, want iedere organisatie en ieder salesvraagstuk is anders. Je kunt er bovendien op vertrouwen dat GroeiLeaders altijd de juiste oplossing voor jouw probleem vindt. En je kunt zonder zorgen jouw leads aan ons toevertrouwen, want wij maken geen gebruik van manipulatieve verkooptrucjes.

  Ook geldt dat GroeiLeaders onafhankelijk is en jou dus objectief van het beste advies kan voorzien. Daarbij verkoopt GroeiLeaders niet haar eigen product. GroeiLeaders gaat met alle specialisten in gesprek over de mogelijkheden voor jouw bedrijf en aan de hand daarvan wordt de strategie gekozen die het beste bij jou past. Objectiviteit en toepasbaarheid, dus.

  Robert-Jan Burger

  Jouw head of growth
  06 20 69 46 53

  Logo Groeileaders Black

  Groeien dankzij een effectieve groeistrategie?

  Go to Top